Musikalske workshops for musikskoleelever i Region Sjælland

Du står nu ansigt til ansigt med et nyt ekstraordinært musikalsk projekt, som spænder over hele Region Sjælland, fra Odsherred til Lolland over Roskilde til Næstved, med en afstikker til Bornholm, og alle byer der imellem. RUM!KLANG vil give dig en enestående mulighed for at udvikle din musikalitet i samarbejde med professionelle musikere og lærere fra hele landet. Under de forskellige events komm...er du til at møde og arbejde sammen med musikalske mennesker på din egen alder, og skabe nye forbindelser og musikalske venskaber. Kreativitet og fordybelse kommer til at være i førersædet, når RUM!KLANG slår dørene op for en lærerig oplevelse, som du helt sikkert aldrig kommer til at glemme. Tilmelding til alle tre workshops direkte til din lærer.

Lørdag d. 1. februar afholdte Rumklang workshop I Vordinbrog. Det var en forrygende dag, hvor der bl.a. blev arbejdet med Soundpainting, og Tue West var forbi og instruere eleverne i sangskrivning.

Se billeder og videoer fra dagen på Rumklangs Facebookgruppe: https://www.facebook.com/rum.news

Se også artikel i Faxenyt:: http://faxenyt.dk/?Id=5535

Lørdag d. 5. april afholdte Rumklag kæmpe workshop på Den Musiske Skole i Greve. Læs om dagen nedeunder.

Greve dagen

Musikskoleelever fra 5 forskellige musikskoler i Region Sjælland var lørdag d. 5. april 2014 samlet på Den Musiske Skole i Greve til en helt unik og udviklende workshop.

Det var ifølge musikskolelærer, Tina Husbye, en meget anderledes musikalsk oplevelse, der mødte de unge elever: "Normalt spiller eleverne efter noder og følger en bestemt retning i musikken. I Projekt Rumklang lærer vi eleverne at spille uden noder og følge de musikalske stemninger og impulser, der griber dem i øjeblikket. Det skaber en levende og meget intens musik"

Projekt Rumklang arbjeder med musikalsk improvisation. Det handler om at lytte til de andre musikere og følge en pludselig opstået musikalsk idé. Det er en disciplin, som kræver øvning og mod. "Når man improvisere skal man turde satse. Det kræver mod at spille på sit instrument, når man ikke helt ved, hvor musiken skal hen. Men det er bl.a. vi lærer dem på denne workshop."

Improvisation kender man fx fra jazz, hvor en solist fyrer den af, mens resten af orkesteret akkompagnerer. Men det kan også bruges i mange andre sammenhænge. I Rumklang bruges det sammen med en såkaldt loopmaskine. En loopmaskine er en maskine, der kan gentage et bestemt antal takter om og om igen. Samtidig kan man optage nye lyde og fraser og lægge dem ovenpå de takter, som gentages. Når man til sidst har rigtig mange lag oven på hinanden, bliver det til virkelig vild musik. Tina Husbye uddyber: "Det er hele tiden ny musik. For hvert nyt lag, ændrer musikken sig, og der skabes en ny stemning. Det er virkelig en øjenøbner for vores ellers meget nodevandte elever."

Gennem hele dagen var stemningen fantastisk, og eleverne gik derfra med vigtige nyerhvervede musikalske erfaringer.